Configuratie Thunderbird 31.2.0.

Inhoudsopgave

Stappenplan voor het instellen van Thunderbird 31.2.0 (of hoger)

• Download Thunderbird en installeer het programma (afbeelding 1);
Afbeelding 1, Thunderbird

Afbeelding 1 :: Installeer Thunderbird

01-thunderbird

Thunderbird. Afbeelding 2.

• Kies voor 'Dit overslaan en mijn bestaande e-mail adres gebruiken';

02-thunderbird

Thunderbird. Afbeelding 3.

• Voer je naam, e-mail adres en wachtwoord in, klik 'Doorgaan' (Continue) (afbeelding 3);

Thunderbird.Afbeelding 4

Thunderbird. Afbeelding 4

• Thunderbird maakt automatisch contact met de server;
  • Klik op 'Handmatige config';

Thunderbird.Afbeelding 5

Thunderbird. Afbeelding 5

• Kies voor POP3 i.p.v. IMAP;
  • En klik de button 'Hertesten';
  • Zie onderstaand overzicht voor de volledige en correcte instellingen, die door Thunderbird automatisch worden ingevuld;
  • De volledige en correcte instellingen voor Thunderbird zijn:
  • Instellingen e-mail via POP3 (beveiligd)

• Inkomende mailserver (POP3) ams022.yourwebhoster.com
    Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS
    Poort: 995
    (Authenticatie: wachtwoord)
    Uitgaande mailserver (SMTP) ams022.yourwebhoster.com
    Poort: 465
    (Authenticatie: wachtwoord)
    Loginnaam je volledige e-mail adres
    Wachtwoord je wachtwoord

Thunderbird.Afbeelding 6

Thunderbird. Afbeelding 6

• De correcte instellingen worden overgenomen, zie afbeelding 6 voor het resultaat;
  • Je nieuwe e-mail adres is toegevoegd en juist geconfigureerd;
  • Klik de button 'Klaar';

• Verder instellen van je voorkeuren

• Om je e-mail instellingen nog beter af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren, ga je naar "Extra" en kies je voor 'Accountinstellingen';
Thunderbird. Afbeelding 7.

Thunderbird. Afbeelding 7.

Thunderbird.Afbeelding 8

Thunderbird. Afbeelding 8

• Hier kun je bijvoorbeeld het volgende instellingen:
  • 'Berichten op de server laten' voor bijv. 14 of 21 dagen, met de optie aangevinkt: 'Totdat ik ze verwijder'. Op deze manier, zal de tijdelijke opslag van e-mail op de server, niet snel tot een overschrijding leiden, van de beschikbare ruimte in je webhostingpakket.