E-mail instellingen. voor je e-mailprogramma!

E-mail kun je gebruiken in een e-mailprogramma op je computer, tablet of smartphone. Daarvoor moet je e-mailprogramma op de juiste manier zijn ingesteld. Enkele voorbeelden van e-mailprogramma's voor op je computer: Microsoft Outlook 2013, Windows Live Mail 2012,  Mozilla Thunderbird, Apple Mail of Postbox.

Je e-mail accounts zijn ook altijd bereikbaar via Webmail in iedere internetbrowser.

E-mail instellingen

Onderstaand vind je de instellingen voor je e-mailprogramma, voor de twee meest gebruikte varianten.

Inhoudsopgave

IMAP
E-mail via IMAP wordt wel ondersteund, maar het gebruik ervan wordt in een standaard webhostingpakket afgeraden.

Mocht je IMAP wensen te gebruiken, neem dan contact met ons op. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

SMTP
Wegens toegenomen controle op spam e-mails, is het voortaan aan te raden je eigen uitgaande mailserver (SMTP) te gebruiken, in plaats van die van je internet provider (bijv. smtp.xs4all.nl).

Wachtwoord wijzigen
In je cPanel of na het inloggen in je Webmail, kun je je wachtwoord wijzigen. Je kunt daar ook overige instellingen bekijken en aanpassen.

Het is raadzaam om een goed wachtwoord te kiezen dat langer is dan 7 karakters en geen bekend woord is.

Nieuw e-mail adres aanmaken
Nieuwe e-mail adressen (accounts) aanmaken doe je in cPanel. Hier kun je o.a. ook forward-adressen instellen.

Instellingen e-mail via POP3 (beveiligd)

Inkomende mailserver (POP3) ams022.yourwebhoster.com
Verbindingsbeveiliging: SSL/TLS
Poort: 995
(Authenticatie: wachtwoord)
Uitgaande mailserver (SMTP) ams022.yourwebhoster.com
Poort: 465
(Authenticatie: wachtwoord)
Loginnaam je volledige e-mail adres
Wachtwoord je wachtwoord

Instellingen e-mail via POP3 (niet-beveiligd)

Inkomende mailserver (POP3) mail.domeinnaam.com
Poort: 110
(Authenticatie: wachtwoord)
Uitgaande mailserver (SMTP) mail.domeinnaam.com
Poort: 26 (i.p.v. standaardpoort 25)
(Authenticatie: wachtwoord)
Loginnaam je volledige e-mail adres
Wachtwoord je wachtwoord

Webmail gebruiken

Gebruik de volgende gegevens om in te loggen op Webmail:

Webmail
Beveiligde verbinding via https://ams022.yourwebhoster.com:2096/
Niet-beveiligde verbinding via www.domeinnaam.com/webmail
Loginnaam je volledige e-mail adres
Wachtwoord je wachtwoord

Op de pagina Webmail lees je meer over het gebruik en de mogelijkheden ervan.

POP3 koppelen aan een ‘web-based e-maildienst’ (bijv. Gmail)

Zie de instellingen van je webmaildienst voor de juiste configuratie. Gebruik hierbij de 'Instellingen e-mail vaste computer'. Ter voorbeeld: op de Gmail Help pagina's lees je hoe je dit instelt voor Gmail. Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kun je contact met ons opnemen.