Webmail.

Op deze pagina lees je meer over het gebruik van Webmail.

Met Webmail kun je je e-mail lezen en verzenden met een browser. Dit is vooral geschikt als tijdelijke oplossing (onderweg, op vakantie), voor wanneer je even niet je computer met een e-mailprogramma bij de hand hebt (maar wel internet).

× quota van je e-mail inbox
Heb je een waarschuwings e-mail ontvangen dat de quota van je mailbox is bereikt?
Log dan in op je Webmail en verwijder daar enkele grotere ontvangen bestanden. Dit bericht is herkenbaar aan het onderwerp: "Mailbox quota bereikt / Mailbox quota reached".

Je kunt inloggen op je webmail-omgeving door in een browser te surfen naar: www.uwdomeinnaam.com/webmail (vervang hierbij 'domeinnaam.com' door je eigen domeinnaam). Log vervolgens in met het gehele e-mail adres en het bijhorende wachtwoord. Let op: dit zijn dus niet de logingegevens van het hostingpakket om in te loggen op het control panel of FTP, maar de logingegevens voor je e-mail account.

Webmail gebruiken

Gebruik de volgende gegevens om in te loggen op Webmail:

Webmail
Beveiligde verbinding via https://ams022.yourwebhoster.com:2096/
Niet-beveiligde verbinding via www.domeinnaam.com/webmail
Loginnaam je volledige e-mail adres
Wachtwoord je wachtwoord

divider-ornament

Nadat je met succes bent ingelogd, kom je op een startpagina waar je een aantal keuzes krijgt te zien qua webmail-programma's. Ook kun je hier je instellingen bekijken en aanpassen (onderaan).

Webmail-programma's

Je hebt de keuze uit drie Webmail-programma's. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, kun je kiezen welk webmail-programma je wilt gebruiken.

Horde

horde
Horde biedt standaard veel mogelijkheden.
Omschrijving
| Handleiding

divider-transparent

RoundCube

roundcube_logo
RoundCube biedt een overzichtelijke en grafisch mooie interface
Omschrijving
| Handleiding

SquirrelMail

squirrelmail_logo
SquirrelMail is eenvoudiger en uit te breiden naar meer mogelijkheden
Omschrijving
| Handleiding

divider-transparent