Welkom op de nieuwe website van myBerlinBlue!
Open
X

Wat is webhosting?. Toelichting

Introductie

Webhosting houdt in, dat je een stukje server huurt waarop jouw website en je e-mail opslag worden bewaard (op de server, dus niet op je eigen computer).

Standaard wordt webhosting aangeboden op betrouwbare servers die continue worden gemonitord en technisch up to date worden gehouden. Deze servers bevinden zich in beveiligde datacentra. De servers van BerlinBlue staan in Amsterdam, Nederland.

Wie een website wilt publiceren op het internet, heeft om te beginnen drie producten nodig:

  1. Hostingpakket op een data server
  2. Domeinnaam
  3. De website zelf

Hostingpakket op een data server

Je huurt fysieke ruimte voor de website & e-mail op de server. De servers waarop je website draait, staan in beveiligde datacenters in Amsterdam. BerlinBlue zorgt voor het beheer van de webserver, in nauwe samenwerking met partnerbedrijven die gespecialiseerd zijn in de technische achtergrond ervan.

Domeinnaam

De domeinnaam wordt op jouw (bedrijfs-)naam geregistreerd bij de desbetreffende Registrar. Je bent dus zelf eigenaar van je domeinnaam (bedrijf of particulier) en je kunt daar altijd over beschikken en deze meenemen.

De website zelf

Desgewenst is BerlinBlue je graag van dienst om samen de verdere invulling van je website vorm te geven. Hiervoor werkt BerlinBlue regelmatig samen met een breed netwerk van freelancers en kleine bedrijven, gespecialiseerd in webdesign en online media.

Evengoed staat het je geheel vrij hier zelf invulling aan te geven. De dienstverlening van BerlinBlue is gericht op 'zelfredzaamheid' als uitgangspunt.

Kosten

Voor je hostingpakket en je domeinnaam betaal je jaarlijkse kosten aan BerlinBlue.

De ontwikkeling van een website wordt vaak eenmalig betaald, daarnaast kunnen er kosten zijn voor onderhoud, updates of veranderingen.

Eén hostingpakket, meerdere websites

Veel aanbieders van hosting bieden een totaaloplossing. BerlinBlue maakt een onderscheid tussen de aparte onderdelen. Dit heeft het voordeel dat het altijd overzichtelijk blijft, ook als je je diensten later zou willen uitbreiden.

Bij BerlinBlue hoef je alleen één hostingpakket af te nemen, ook als je verschillende websites wilt laten draaien. Je hostingpakket groeit met jouw wensen mee. En de verschillende domeinnamen worden onzichtbaar gekoppeld aan een virtuele partitie van je hostingpakket. Zo hou je alle beheer overzichtelijk binnen één omgeving.

Waarom BerlinBlue?

BerlinBlue biedt hostingdiensten aan voor ondernemers en particulieren, die graag de zorg voor hun online media uitbesteden aan een betrouwbare partner. Daarbij staan kwaliteit, service en een goede verhouding in prijs & kwaliteit voorop.

BerlinBlue is erin gespecialiseerd klanten in gewone taal inzicht te geven in wat de mogelijkheden zijn. In antwoord op de vraag, worden per unieke gebruikssituatie de juiste tools ingezet die leiden tot een optimale gebruikerservaring. BerlinBlue luistert en levert de middelen waarmee aan de vraag kan worden voldaan. Zonder zorgen, met betrouwbare support.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!