Welkom op de nieuwe website van myBerlinBlue!
Open
X

Meer informatie.

Deze pagina is nog NIET compleet; meer info volgt.

Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden die hosting bij BerlinBlue biedt.

Quota (webruimte)

Dit is de hosting ruimte (in MB’s) die beschikbaar is voor de hosting van je website en tijdelijke opslag van e-mail op de server.

Bandwidth

De maximum bandbreedte die je per maand ter beschikking hebt voor bezoekers om je website te bezoeken. Dit is vaak meer dan voldoende voor een gemiddelde website.

FTP Accounts

Je kunt meer FTP accounts aanmaken voor subdirectories en/of andere gebruikers.
Lees hierover verder op de FTP-pagina. Mocht je snel iets willen aanpassen en je hebt geen FTP-programma bij de hand, dan kun je cPanel’s ‘File Manager’ gebruiken (onder Files in cPanel).

Email Accounts

In cPanel kun je onder ‘Mail’ diverse instellingen aanpassen, waaronder nieuwe e-mailadressen aanmaken (Email Accounts), forwarders / alias instellen (doorsturen), auto-responders (automatisch antwoord) instellen, etc.

Mailing Lists

Hier kun je ‘mailing lists’ opstellen om één e-mail naar meerdere mensen tegelijk te versturen, bijvoorbeeld nieuwsbrieven.

Statistieken

Gebruik Awstats (meest uitgebreid), Analog Stats of Webalizer om te zien wie je website bezoekt.

PHP / CGI / Perl

Deze meest gebruikte scripttalen, bedoeld om dynamische webpagina’s te creëren (o.a. fora, gastenboeken, invulformulieren), zijn standaard up-to-date geïnstalleerd en gebruiksklaar.

MySQL Databases

MySQL wordt ook gebruikt voor het genereren van dynamische webpagina’s (bijv. WordPress of andere weblogs), meestal in combinatie met PHP – ook aanwezig, versie 5.x.

Subdomains

Een subdomein is een webadres als ‘http://subdomein.domeinnaam.com’. Hier kun je bijvoorbeeld een aparte website plaatsen, met eigen FTP-account. Bijvoorbeeld handig om een webshop of een andere website te hosten.

Parked Domains

Een Parked Domain kun je gebruiken om een extra domeinnaam zonder hostingpakket door te sturen naar je hoofddomein (redirect adres).

Voorbeeld: je hebt hosting bij je pakket ‘domein.com’ en beheert ook de naam ‘domein.eu’ (zonder hosting). Wanneer je ‘domein.eu’ parkeert bovenop ‘domein.com’, wordt de bezoeker van ‘domein.eu’ automatisch doorverwezen naar de website van ‘domein.com’.

Addon Domains

In aanvulling op de ‘Parked Domain’, verwijst de ‘Addon Domain’ naar een aparte directory binnen je hostingpakket, voor de ‘tweede domeinnaam’. Je kunt in dit geval ‘domeintwee.com’ een aparte website geven, die wordt gehost binnen je pakket voor ‘domein.com’.

Automatische back-up (dagelijks)

Op de hostingserver van BerlinBlue is standaard back-upsoftware geïnstalleerd (R1Soft Restore Backups). Deze software maakt continu een kopie van de nieuwe en gewijzigde bestanden op de hostingservers en schrijft deze weg op een back-upplatform.

De software zorgt daarmee voor extra bescherming van de data in je hostingpakket. Het back-upplatform bewaart wijzigingen tot een week (7 dagen) terug. Op deze manier kun je per ongeluk verwijderde of veranderde bestanden gemakkelijk en snel weer terugzetten.