Configuratie Apple Mail 5.3..

Inhoudsopgave

Stappenplan voor het instellen van Apple Mail 5.3.

Nieuw account aanmaken via de wizard

• Start Apple Mail voor de eerste keer en de wizard zal direct verschijnen;
  • Volg de stappen in de Wizard om een nieuw account aan te maken;
Apple Mail. Wizard - Stap 1.

Apple Mail. Wizard - Stap 1.

• Voer in het eerst scherm, je naam, e-mail adres en wachtwoord in;
  • Klik op 'Ga door';
Apple Mail. Wizard - Stap 2.

Apple Mail. Wizard - Stap 2.

• Server inkomende post
  • Kies voor type account: 'POP';
  • Voer bijv. je domeinnaam in bij 'Beschrijving';
  • 'Server inkomende post' = ams022.yourwebhoster.com;
  • Voer bij 'Gebruikersnaam' je volledige e-mail adres in, daaronder je 'Wachtwoord';
  • Klik op 'Ga door';
Apple Mail. Wizard - Stap 3.

Apple Mail. Wizard - Stap 3.

• Server uitgaande post
  • Voer bijv. je domeinnaam in bij 'Beschrijving';
  • 'Server uitgaande post' = ams022.yourwebhoster.com;
  • Plaats vinkjes bij 'Gebruik alleen deze server' en 'Gebruik identiteitscontrole'
  • Voer bij 'Gebruikersnaam' je volledige e-mail adres in, daaronder je 'Wachtwoord';
  • Klik op 'Ga door';
Apple Mail. Wizard - Stap 4.

Apple Mail. Wizard - Stap 4.

• Accountoverzicht
  • Controleer of je alle gegevens correct hebt ingevuld;
  • Plaats een vinkje bij 'Gebruik account online'
  • Klik op 'Maak aan' wanneer je klaar bent;

E-mail handmatig instellen

Apple Mail. Stap 5.

Apple Mail. Stap 5.

• Open het programma 'Mail', klik in de menubalk op 'Mail' en selecteer de optie 'Voorkeuren...' (Preferences...).
  • 'Beschrijving' (Description): vul hier iets in waaraan je het account later kunt herkennen;
  • 'E-mailadres' (Email address): je volledige e-mail adres;
  • 'Volledige naam' (Full name): je naam;
  • 'Server inkomende post' (Incoming Mail Server): ams022.yourwebhoster.com;
  • 'Gebruikersnaam' (User name): je volledige e-mail adres;
  • 'Wachtwoord' (Password): je wachtwoord;
  • Klik op de balk 'Server uitgaande post (SMTP)' (Outgoing Mail Server) en selecteer 'Wijzig serverlijst...' (Edit Server List...);
Apple Mail. Stap 6.

Apple Mail. Stap 6.

Apple Mail. Stap 7.

Apple Mail. Stap 7.

• 'Beschrijving' (Description): vul hier iets in waaraan je dit SMTP server adres later kunt herkennen;
  • Vul bij 'Servernaam' (Servername) in: ams022.yourwebhoster.com
  • Klik op 'Geavanceerd' (Advanced);
Apple Mail. Stap 8.

Apple Mail. Stap 8.

• Vul de volgende gegevens in:
  • Selecteer 'Gebruik standaardpoorten (25, 465, 587)' (Use default ports (25, 465, 587));
  • Selecteer 'Gebruik SSL (Secure Sockets Layer)' (Use Secure Sockets Layer (SSL));
  • Kies bij 'Identiteitscontrole' (Authentication) voor 'Wachtwoord' (Password);
  • 'Server inkomende post' (Incoming Mail Server): ams022.yourwebhoster.com;
  • 'Gebruikersnaam' (User name): je volledige e-mail adres;
  • 'Wachtwoord' (Password): je wachtwoord;
  • Klik op 'OK' (OK).
Apple Mail. Stap 9.

Apple Mail. Stap 9.

• Je komt terug in het vorige scherm. Klik hier op 'Geavanceerd' (Advanced);
  • Vul de volgende gegevens in:
  • Bij 'Poort' (Port): 995
  • Zet een vinkje bij 'Gebruik SSL' (Use SSL);
  • 'Wachtwoord' (Password): je wachtwoord;
  • Klik op 'OK' (OK).

Instellingen e-mail via POP3 (beveiligd)

Inkomende mailserver (POP3) ams022.yourwebhoster.com
Verbindingsbeveiliging: SSL
Poort: 995
(Authenticatie: wachtwoord)
Uitgaande mailserver (SMTP) ams022.yourwebhoster.com
Verbindingsbeveiliging: SSL
Poort: 465
(Authenticatie: wachtwoord)
Loginnaam je volledige e-mail adres