IT-System-Administrator

Spoedonderhoud op hostingserver

Posted on 09/05/2011 · Posted in News, System, Updates

Zoals de meeste klanten van BerlinBlue zullen hebben ondervonden, heeft de hostingserver van BerlinBlue vanochtend (maandag 9 mei) enkele problemen ondervonden.

 

Het begon in de vroege ochtend, toen bleek dat de server niet bereikbaar was vanaf het internet. Zodra dit gebeurt, gaan er allerlei alarmbellen rinkelen en wordt actie ondernomen. Soms kan het probleem al snel worden verholpen, bijvoorbeeld door van op afstand in te loggen. Soms ook niet. Vandaag was zo een dag. Dan gaat er een medewerker fysiek naar het datacenter in Amsterdam toe om de problemen te onderzoeken en te verhelpen.

Spoedonderhoud: HDD probleem

Het probleem bleek te maken te hebben met falende harde schijven. Nadat het probleem in eerste instantie leek te zijn verholpen, volgde een nieuwe uitval.

Daarop is besloten een spoedonderhoud door te voeren op de server van BerlinBlue. Vanaf 11h00 zal dit worden uitgevoerd: de harde schijven zullen worden vervangen, om het risico op nieuwe problemen te verkleinen. De kans op een langdurige storing als vanochtend, zou daarmee voor de toekomst weer een stuk geringer moeten zijn!

Tijdens het onderhoud zal de server tijdelijk onbereikbaar zijn. Binnenkomende e-mail wordt opgevangen en na het onderhoud afgeleverd. Dit is een standaard methode, die altijd actief is wanneer de server tijdelijk niet bereikbaar is.